top of page
UPSKILL cover.jpg

Over UPSKILL 

UPSKILL investeert in kwalitatieve en innovatieve opleidingsinfrastructuur in West-Vlaanderen.

De toenemende digitalisering en automatisering doen de jobinhoud en de gevraagde competenties op de werkvloer in sneltempo veranderen. Werknemers moeten zich continu kunnen bijscholen om nieuwe vaardigheden aan te leren en hun digitale skills te verhogen.

Om die nodige scholing te kunnen voorzien, is ook de juiste uitrusting nodig. De opleidingsplaats moet de werkvloer weerspiegelen. Weg dus met verouderd materiaal en achterhaalde technologieën in de opleidingscentra. In 2020 ging het investeringsproject UPSKILL van start met als doel de verschillende opleidingscentra in de provincie West-Vlaanderen te voorzien van state-of-the-art opleidingsinfrastructuur.

Met modern uitgeruste opleidingsfaciliteiten willen de projectpartners de competentiekloof dichten, door volop de kaart van digitalisering en digitale toepassingen te trekken.

De focus ligt op de opleiding voor de technische profielen in de West-Vlaamse speerpuntsectoren:

  • nieuwe materialen

  • blue energy

  • voeding

  • machinebouw & mechatronica

  • transport & logistiek.

UPSKILL Nieuws

Inhuldiging Circulaire Fabriek PlastIQ

Screenshot 2022-06-09 at 10.13_edited.png

Final event UPSKILL

Screenshot 2022-06-09 at 10.13_edited.png

Opening Training Lab Lassen en Metaalbewerking

Screenshot 2022-06-09 at 10.13_edited.png

Demosessie Training Lab Techniek & Industrie 4.0

Screenshot 2022-06-09 at 10.13_edited.png

Opening Training Lab Manufacturing

Screenshot 2022-06-09 at 10.13_edited.png
POM_logo_RGB_2020_edited_edited.png
Scherm­afbeelding 2023-07-18 om 12.36.11.png

Met financiële steun van:

Sponsorlogo EFRO-VLAIO + EU.png
Provincie_West-Vlaanderen_logo.png

Partners

Voor het EFRO Vlaanderenproject UPSKILL sloegen POM West-Vlaanderen en VDAB de handen in elkaar. Het project kreeg steun van het  Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling , het Vlaams Fonds voor Innoveren en Ondernemen en de Provincie West-Vlaanderen.

Getuigenissen

Bezoekers van demosessies op verschillende locaties, leggen uit waarom investeringen in opleidingsapparatuur noodzakelijk zijn.

Event video's

Het aangekochte opleidingsmateriaal werd op gepaste wijze ingehuldigd op verschillende locaties. Dit was een uitgelezen kans voor opleidingsverstrekkers, bedrijven, sectororganisaties om met elkaar in gesprek te gaan en mogelijke samenwerkingen in de toekomst te bespreken. 

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.

SKILLS-platformen

Met de investeringen binnen UPSKILL is een fundament gelegd om de technische opleidingen in de provincie naar een hoger niveau te tillen. Om ervoor te zorgen dat dit mooie materiaal optimaal benut wordt en dat er samengewerkt wordt nu en in de toekomst, is dialoog nodig. Daarom werden de SKILLS-platformen georganiseerd. Hierin gingen opleidingsverstrekkers, sectorfondsen en bedrijven in gesprek over de noden binnen hun sectoren, de pijnpunten en de opportuniteiten. De resultaten hiervan werden roadmaps gegoten waarin de belangrijkste aandachtspunten en conclusies zijn opgenomen en mogelijke actiepunten naar voor worden geschoven.   

project manager

eyJidWNrZXQiOiJwb20td2Vic2l0ZS1wcm9kdWN0aW9uLTBzcG4zMyIsImtleSI6InBlb3BsZS9MaWVzYmV0aEh1eW

Liesbeth Huygebaert

Project Manager UPSKILL

bottom of page